Muutoksia farmariautojen ja pakettiautojen varauskäytäntöihin

Farmariautot

Aiemmin farmariautoja on voinut varata ainoastaan vuorokausivarauksina. Jatkossa farmariautot toimivat samalla periaatteella kuin muutkin Alueautot. Farmareita voi siis nyt varata myös lyhyempiin varauksiin tuntihintaperusteisesti, jolloin tuntihintana on joko 8€ tai 10€. Näihin tuntihintaperusteisiin varauksiin ei tule lisämaksuna 0,10€/km. Kilometrimaksu tulee ainoastaan yli 8 tunnin vuorokausivarauksiin, jotka toimivat samalla tavalla kuin ennenkin. Vuorokausihinta farmarille on 65€ ja ensimmäisen vuorokauden jälkeen hinta on 2,71€ tunnilta.

Farmareiden kotialueet ovat myös pienentyneet samantapaisiksi kuin muidenkin alueautojen kotialueet. Toinen autoista löytyy Etu-Töölöstä ja toinen sijaitsee Jätkäsaaressa. Autojen tarkemmat sijainnit ja niiden kotialueet löydät sovelluksen karttanäkymästä. Kirjauduttuasi sisään löydät autot helposti käyttämällä karttanäkymän yläreunassa olevaa suodatustoimintoa.

Pakettiautot

Aikaisemmin pakettiautoissa on ollut samankaltainen pysäköintitunnus kuin muissakin Alueautoissa ja pakettiauton on voinut pysäköidä mihin tahansa asukaspysäköintipaikalle. Nyt Helsingin kaupunki on kuitenkin perunut näiden pakettiautojen pysäköintitunnukset, mutta haluamme kuitenkin tarjota jäsenillemme edelleen mahdollisuuden varata pakettiautoja käyttöönsä kohtuullisella hinnoittelulla.

Jatkossa pakettiautot löytyvät tietyiltä alueilta, josta auton voi ottaa käyttöönsä ja jonne se tulee myös palauttaa varauksen päätyttyä. Tällä hetkellä olemme saaneet kahdelle pakettiautolle pysäköintipaikat. Toinen autoista löytyy Herttoniemestä ja toinen sijaitsee Pitäjänmäessä. Herttoniemen pakettiauton löydät Siilikuja 1:n pihasta pysköintipaikalta 13 ja Pitäjänmäen pakettiauton löydät Kornetintieltä. Etsimme parhaillaan paikkaa myös kolmannelle pakettiautolle.

Hinnoittelu pakettiautoissa pysyy samanlaisena. Tuntihintainen veloitus pakettiautoista on 12€ ja vuorokausikohtainen hinta on 72€. Ensimmäisen vuorokauden jälkeen varaus on 3€ tunnilta. Näiden lisäksi pakettiautojen varauksiin kuuluu kilometrihintana 0,10€/km.