Yhteiskäyttöauton hyödyt rakennuttajalle

Yhteiskäyttöautoista puhutaan paljon ja ne yleistyvätkin ympäri Suomea vauhdilla. Syitä yhteiskäyttöauton hankkimiseen rakennettavaan yhtiöön on monia, mutta esittelemme nyt yleisimmät syyt, joihin olemme törmänneet.

 1. Asuntojen myynnin edistäminen

Yhteiskäyttöauton mainitseminen asunnon myynti-ilmoituksessa lisää kiinnostusta asuntoa kohtaan selkeästi. Yhteiskäyttöauto palveluna on silti vielä harvinainen, jolloin sillä on helppo erottua massasta. Asukkaat pitävät yhteiskäyttöautoa mieleisenä lisänä taloyhtiön palveluihin, joka taas edesauttaa asuntojen myyntiä. Yhteiskäyttöautolla voit kääntää vaihtoehtoja punnitsevan ostajan valitsemaan juuri teidän asuntonne.

 1. Parkkipaikkavelvoiterakentaminen

Pysäköintivelvoite määräytyy kunkin kaupungin pysäköintinormien mukaisesti. Pysäköintinormeissa ilmoitetaan rakennettavien parkkipaikkojen laskentaohje, joissa määritellään parkkipaikkojen vähimmäismäärät kullakin alueella. 

Tyypillisimmin yhdellä yhteiskäyttöautolla pystytään vähentämään asukaspysäköintipaikkaa, joka ei kuitenkaan saa olla yli 10% rakennettavien paikkojen määrästä. 

Koska parkkipaikkojen rakentaminen etenkin tiheästi asutulla kaupunkialueella on erittäin kallista, tulee rakennuttajalle hyvin usein edullisemmaksi hankkia yhteiskäyttöauto. Näin rakenettavien parkkipaikkojen määrä on alhaisempi ja syntyy selkeitä kustannussäästöjä.

 1. Ekologisuusarvot

Usein taloyhtiöön toimitetaan nimenomaan sähköauto, jolloin kaikki sillä ajetut kilometrit ovat myös ympäristöystävällisiä. Yhteiskäyttöautoa on hyvä käyttää rakennuttajan mainonnassa ja materiaaleissa, jos halutaan viestiä, että ympäristöasioihin todella kiinnitetään huomiota. Ekologisuus ja ympäristöarvot ovat nopeasti kasvava trendi johon varmasti kannattaa kiinnittää huomiota.

 1. Taloyhtiön houkuttelevuuden kasvattaminen

“Mietin jo kerran kerrostalosta pois muuttamista rivitaloon, mutta koska en omaa autoa omista, en raaskinut muuttaa, sillä samalla olisin menettänyt mahdollisuuden käyttää Omago -autoa.” Kaisa, Jyväskylä.

Kuten eräs käyttäjämme sen yllä mainitsee, yhteiskäyttöauto todella lisää asukastyytyväisyyttä erityisesti niillä, joilla omaa autoa ei ole. Yhteiskäyttöauto voi olla hyvä syy muuttaa kyseiseen yhtiöön tai jättää muuttamatta sieltä pois. Tällöin voidaan varmasti sanoa, että taloyhtiön houkuttelevuus kasvaa.

Asiakkaan kommentteja

Alla asiakkaamme isännöitsijä Jorma Vilénin kommentteja tilaajan näkökulmasta. Kyseinen auto sijaitsee Helsingin Kalasatamassa.

 1. Miksi päädyitte ottamaan yhteiskäyttöauton kyseiseen kohteeseen?

Sopimusvelvoitteen takia. Rakennusvaiheessa on määrätty/velvoitettu, että Koy Trokarin pysäköinti järjestää autot. 

 1. Miksi Omago valikoitui kumppaniksi?

Kilpailutuksen seurauksena, perusteina:

 1. Kustannus
 2. Kalusto
 3. Palvelupaketin sisältö
 4. Laskutustapa

Yhteenvetona todettakoon, että Omagon ”paketti” vaikutti parhaalta kokonaisratkaisulta ko. tapauksessa.

 1. Miten prosessi Omagon kanssa eteni? 

Todella lyhyesti: Kiitettävästi 

 1. Mitä haluaisit kertoa Omagosta muille taloyhtiöille/isännöitsijöille/rakennuttajille?

Yhteistyön aloittaminen vaivatonta. Käytön/käytännön arviointia ei tässä vaiheessa voi kommentoida. Tarvitsee jonkin aikaa katsoa ja seurata miten käyttäjät kommentoivat palvelua mahdollisten palautteiden mukaan.

Tällä autolla ajettiin jo heti toimituksen jälkeen ensimmäisen kuukauden (joulukuu) aikana 1388 km. 18 eri kuljettajan toimesta. Varauksia oli yhteensä 47 kpl. Voidaan siis sanoa, että autolle on olemassa todellinen tarve! 

Yllä kyseinen Trokarin Leaf.