Vaasan kaupungin Mini-lifti työajoihin

Käyttääksesi Vaasan kaupungin Mini-liftiä, sinun tulee rekisteröityä auton käyttäjäksi Omago-sovelluksessa. Rekisteröityneenä käyttäjänä voit nähdä autojen varauskalenterit ja tehdä varauksia.

Lataa sovellus ja rekisteröidy.

Vaasan kaupungin yhteiskäyttöautot ovat arkisin klo 7:00 – 16:30 kaupungin työntekijöiden vuokrattavissa. Muina aikoina autot ovat kaikkien vuokrattavissa. Autot ovat Nissan Leaf -täyssähköautoja.

Käyttöohjeet

Vaasan kaupunkin yhteiskäyttöautot

Huomioi, että autot ovat täyssähköautoja. Niiden kantama täydellä akulla on noin 200 km. Lataus tapahtuu autojen kotipesässä. Jos sinulle tulee poikkeuksellisesti tarve ladata autoa muualla, voit käydä lataamassa autoa myös muilla latausasemilla autosta löytyvällä latauskaapelilla, mutta tällöin maksat lataukset itse. Normaalitilanteessa lataus hoidetaan kuitenkin aina autojen kotipesässä.

Liittyminen

1. Lataa Omago-sovellus Google Play-kaupasta tai App Storesta älypuhelimellesi tai tabletillesi.

2. Ladattuasi sovelluksen aloita käyttö painamalla ”Rekisteröidy”. Kun rekisteröityminen on valmis, sinulla on käyttäjätili luotuna.

3. Jatka liittymistä painamalla ”Liity”. Syötä henkilötietosi ja valitse sinun Omagoksi Private. Syötä liittymiskoodi, jonka löydät intrasta. Syötä vielä maksukortti tietosi sekä hyväksy Omagon käyttöehdot.

4. Liittymisen jälkeen tilisi tiedot tarkistetaan ja saat tekstiviestin kun tilisi on hyväksytty.

5. Kun tilisi on hyväksytty, avaa sovellus uudelleen. Pääset nyt tarkastelemaan Mini-liftien varauskalenteria ja voit tehdä varauksia.

Ensimmäisen varauksen tekeminen

1. Avaa sovellus puhelimestasi.

2. Kirjaudu sisään sähköpostiisi tulleilla tunnuksilla.

3. Valitse kartalta haluamasi auto ja etsi varauskalenterista sinulle sopiva aika. Voit tehdä varauksen alkavaksi heti tai tulevaisuudessa.

4. Valitse ajon tyypiksi työajo ja kirjoita tekstikenttään ajon syy. Autoa ei voi varata yksityiskäyttöön arkisin klo 7:00 – 16:30.

5. Vahvista varaus. Varauksesi siirtyy varaukset välilehdelle ja voit vielä muokata sitä.

Varauksen aktivointi

1. Voit aktivoida varauksesi 5 minuuttia ennen varauksesi alkamista.

2. Sovellus ilmoittaa alkavasta varauksesta ja pääset aktivoimaan varauksen ilmoitusikkunan tai varaukset-välilehden kautta.

3. Varauksen aktivoinnissa tutustu ohjeisiin ja tarkasta auton kunto. Voit tarkastella, mistä vauroista on jo ilmoitettu, ja mikäli huomaat uusia vauroita, jätä näistä ilmoitus.

4. Hyväksy kunto ja aktivoi varaus.

5. Nyt pääset varauksen aikaiseen näkymään. Varauksen aikana avaa ja lukitse ovet sovelluksen kautta.

Ovien avaaminen ja laturin irroittaminen

Nissan Leaf

1. Avaa ovet klikkaamalla avaa ovet -painiketta

2. Auton sisällä paina laturin irroitus painiketta (ks. kuva). 

3. Irroita laturinjohto keulasta, sulje luukku ja nosta johto ajon ajaksi peräkonttiin. 

4. Siirry auton sisään ja olet valmis ajamaan.

Liikkeellelähtö ja ajaminen

Nissan Leaf

1. Säädä penkki, peilit ja ratti kohdilleen ja kiinnitä turvavyö.

2. Paina jarrua voimakkaasti ja käynnistä auto virtapainikkeesta.

3. Vapauta seisontajarru jalkatilan vasemmasta reunasta lötyvällä polkimella. Jarru vapautetaan painamalla poljinta ja päästämällä tämän jälkeen irti. Jarru kytketään takaisin päälle painamalla poljinta uudelleen.

4. Kytkiessä vaihdetta, pidä jarrupoljin painettuna. Ajovaihde (D/B) löytyy vasemmalle ja alas, peruutus (R) vasemmalle ja ylös ja seisontavaihde (N) painamalla vaihdevalitsimen keskeltä.

Varauksen päättäminen ja laturin kytkentä

Nissan Leaf

1. Pysäköi auto kotipaikassa samaan paikkaan, mistä lähdit liikkeelle.

2. Ota latauskaapeli peräkontista ja kytke auto takaisin laturiin. Laturin paikan luukku avataan auton sisäpuolen painikkeesta. (Ks. kuva)

3. Liitä latauskaapeli latausasemaan (Latausaseman kyljessä isompi kannellinen pistoke)

4. Lataus käynnistetään näyttämällä auton latauskorttia laturin kortinlukijalle (kortti löytyy auton hansikaslokerosta).

4. Kun lataus on käynnissä, latausaseman valo on sininen ja sen voimakkuus vaihtelee ikään kuin hengityksen tahdissa. Tasainen sininen valo tarkoittaa sitä, että auto on kytketty ja latauksen aloitusta valmistellaan.

5. Huolehdi kaikki tavarasi pois autosta ja muista jättää latauskortti ja avaimet auton hansikaslokeroon.

6. Lukitse ovet ja paina Päätä varaus -painiketta sovelluksen varausnäkymästä. Merkitse mahdolliset huoltobonukset ja varmista, että auto jää siistiin kuntoon. Varauksen päättämisen jälkeen näet varauksen kuitin.

7. Ongelmatilanteissa ota yhteys asiakaspalveluumme 020 127 7799