Omago auton varaaminen

Mikä on Omago Alueauto-jäsenyys?

Omagolla voit nauttia auton tuomasta vapaudesta ilman auton omistamiseen liittyviä huolia. Voit varata autoja ja ottaa niitä käyttöön helppokäyttöisellä Omago-sovelluksella. Palvelun avulla saat vuokrattua autoja helposti ja nopeasti myös lyhyempiin varauksiin. Auton vuokraus onnistuu myös pidemmille ajoille vuorokausihinnoilla. Alueautoja löytyy Helsingistä, Espoosta ja Tampereelta. Samalla jäsenyydellä saat käyttöösi kaikki Suomen Alueautot. Palvelu on enemmän kuin auton vuokraamista. Jäsenenä saat auton oman arkesi matkoihin mukaan.

Autot ja mistä niitä löytyy?

Omagolla on Alueautoja Helsingissä, Espoossa ja Tampereella. Jokaiselle Alueautolle on määritelty oma kotialue, josta auto otetaan käyttöön ja jonne se myös varauksen päätyttyä palautetaan. Näin tiedät aina, millä alueella auto on, silloin kun varauksesi alkaa. Autojen varaukset ja käyttö hoituu helppokäyttöisen sovelluksen avulla. Auton vuokraaminen on tehty sovelluksen avulla nopeaksi ja helpoksi.

Samalla jäsenyydellä saat käyttöösi kaikki Suomen Alueautot. Autovalikoimasta löytyy pienempiä henkilöautoja, farmareita ja pakettiautoja. Pienemmistä autoistamme löytyy Toyota Yaris, Volkswagen Polo ja Toyota Aygo, jotka ovat joko automaatti- tai manuaalivaihteisia. Farmarit ovat tällä hetkellä automaattivaihteisia Volkswagen Golf Varianteja sekä Toyota Corolloja. Pakettiautot ovat Toyota Proace-mallisia. Laajan valikoimamme ansioista voit vuokrata auton juuri sinun sen hetkisten tarpeiden mukaisesti.

Mitä jäsenyys kattaa?

Alueauto-jäsenenä sinun ei tarvitse maksaa auton vakuutuksista, veroista, polttoaineista tai huolloista. Varauksen aikana voit tarvittaessa käydä tankkaamassa, lisäämässä lasinpesunestettä ja pesettämässä auton autosta löytyvällä Neste-kortilla. Mikäli huoltobonusten ehdot täyttyvät, voit varausta päättäessä merkitä sovellukseen tekemäsi huoltotoimenpiteet, jolloin saat jokaisesta toimenpiteestä 3 euron alennuksen varauksen loppusummalle.

Pääset siis käyttämään autoja ikään kuin ne olisivat omiasi, mutta ilman itse omistamiseen liittyviä huolia. Jokaisella Omagon autolla on nimetty automestari, joten autoja huolletaan säännöllisesti ja mikäli ilmoitat auton vaurioista tai siisteydestä, huollamme auton pikimmiten. Varauksen alkaessa käyttäjä myös tarkistaa auton kunnon ja ilmoittaa mahdolliset vauriot, jolloin pysymme koko ajan ajantasalla autojen kunnosta ja pystymme reagoimaan mahdollisiin vikoihin ja puutteisiin.

Jäsenyyden hinnoittelu

Jäsenmaksu

Alueauto-jäsenyyteen kuuluu 29,90€ kuukausimaksu, jonka lisäksi jokaisesta ajosta maksetaan joko tunti- tai vuorokausihinnan mukaisesti. Lyhyemmiltä varauksilta veloitetaan tuntihinnan mukaisesti ja pidemmiltä varauksilta vuorokausihintaisena. Lyhyemmät varaukset tarkoittavat alle 8 tunnin varauksia ja pidemmät varaukset vastaavasti yli 8 tunnin varauksia. Autovuokran hinta määräytyy siis automallin, ajankohdan ja varauksen keston mukaan.

Lyhyempien varauksin käyttöhinnat

Lyhyempien varauksien hinnat ovat maanantaista perjantaihin klo 00:00 – 17:00 pienemmillä henkilöautoilla 6€/h ja muina aikoina 8€/h. Farmariautojen tuntihinnat ovat samalla periaatteella joko 8€ tai 10€ eli arkisin klo 00:00 – 17:00 hinta on 8€/h ja muina aikoina 10€. Kaikkiin varauksiin lisätään 0,12€/km kilometrikohtainen maksu. Pakettiautojen tuntihinnat ovat 12€/h, johon lisätään kilometrikohtainen maksu 0,12€/km ajankohdasta riippumatta.

Pidempien varauksien käyttöhinnat

Pienemmille autoille pidemmät varaukset ovat 50€/vrk ja ensimmäisen vuorokauden jälkeen 2,0833€/h, jolloin myös seuraava kokonainen vuorokausi on 50€. Farmariautojen vuorokausihinta on 65€/vrk ja ensimmäisen vuorokauden jälkeen 2,7083€/h. Pakettiautojen pidemmät varaukset ovat 72€/vrk ja ensimmäisen vuorokauden jälkeen 3€/h. Pidemmille varauksille tulee lisäksi kilometrikohtainen maksu 0,12€/km.

Omavastuu

Omavastuusta on olemassa kolme eri tasoa. Voit valita joko 4€ tai 7€ varauskohtaisen lisämaksun, jolla normaalin 1250€ omavastuun voi pienentää 250 euroon (4€ lisämaksu) tai 50 euroon (7€ lisämaksu). Pidemmillä varauksilla omavastuun alentaminen 250 euroon maksaa 10€. Pakettiautoilla omavastuun pienentäminen on lyhyemmillä varauksilla 15€ ja pidemmillä varauksilla 20€.

Palvelun käyttö

Liittyminen käyttäjäksi

Rekisteröityminen ja varauksien tekeminen tapahtuu Omago-sovelluksessa, jonka voit ladata puhelimesi sovelluskaupasta. Ennen rekisteröitymistä voit myös katsoa sovelluksen karttanäkymästä autojemme sijainteja ja niiden kotialueita tarkemmin. Rekisteröityminen tapahtuu karttanäkymän yläreunassa olevan ”kirjaudu sisään”-painikkeen tai asetukset-välilehden kautta. Tämän jälkeen painetaan ”rekisteröidy käyttäjäksi”.

Uuden alueen toivominen

Lisäämme autoja jatkuvasti kysynnän mukaan. Voit käydä jättämässä toiveesi uudesta alueesta nettisivujemme kautta osoitteesta omago.fi/toive. Samalla lomakkeella voit myös toivoa lemmikkiautoa jättämällä lisätietoja-kenttään kommentin ”lemmikkiauto”. Pääset jättämään toiveesi ala olevan linkin kautta.

Varauksen tekeminen

Auton varaus tehdään kirjautuneena valitsemalla kartalta haluttua autoa ja aloittamalla varauksen tekemisen. Varauksen alkaessa varaus aktivoidaan sovelluksesta. Sovelluksesta myös avataan ja lukitaan auton ovet. Ennen varauksen alkamista sovellus näyttää autokohtaiset käyttöohjeet, joissa kerrotaan esimerkiksi auton avaimien sijainti. Varauksen aikana voit tarkistaa oletko kotialueella, pidentää varausta kahdella tunnilla, mikäli oman varauksesi jälkeen ei ole toista varausta, ja päättää varauksen.

Varauksen voi tehdä alkavaksi heti tai pidemmän ajan päähän, jopa 180 päivän päähän. Tehdyn varauksen päivämäärää ja kellonaikaa voi muuttaa sekä myös peruuttamaan ennen varausajan alkamista. Minimiveloitus varaukselta on 15 minuuttia eli veloitus menee 15 minuutin portaissa. Veloitus alkaa aina varausajan alkamisesta, mutta päättyy toteutuneen ajon mukaisesti varauksen päättämiseen. Jos olet tehnyt varauksen klo 12:00 – 14:00, mutta päätät varauksen jo klo 13:30, maksat varaukselta tuon klo 12:00 – 13:30 ajalta eli puolentoista tunnin veloituksen. Ajoihin ei liity mitään kilometrirajoituksia, vaan autoilla voi ajaa kaikkialla Suomen rajojen sisäpuolella.

7 päivän kokeilujakso ja irtisanomisaika

Alueauto-jäsenyyteen kuuluu 7 päivän kokeilujakso, jonka aikana ei vielä tarvitse maksaa kiinteää kuukausimaksua, vaan maksat vain ajoistasi. Kuukausimaksun veloitus alkaa seitsemäntenä päivänä rekisteröitymisestä. Mikäli irtisanot jäsenyyden ennen kokeilujakson päättymistä, jäsenyys päättyy tuon kokeilujakson viimeiseen päivään eikä kuukausimaksua veloiteta ollenkaan. Kokeilujakso on tarkoitettu kaikille uusille asiakkaille ja se tulee voimaan automaattisesti jäseneksi rekisteröityessä.

Tarjoamme kaikille jäsenille myös tyytyväisyystakuun. Jos et ole ensimmäisen ajon jälkeen tyytyväinen, palautamme jo veloitetun kuukausimaksun. Normaali irtisanomisaika on yhden kuukauden.

Rekisteröidy käyttäjäksi ja hyödynnä etu: 7vrk ilman kuukausimaksua!

Jos haluat vielä lisätietoja palveluumme liittyen, ole yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse numerosta 020 1277799 tai sähköpostitse osoitteesta [email protected]. Asiakaspalvelumme palvelee 24/7.

Lataa äppi ja ota Omago arjen matkoihin mukaan!