Millaisia autoja Omagon valikoimassa on?

Omago käyttäjille on tarjolla muutamia erilaisia automalleja. Tässä blogitekstissä kerromme yleisimmistä automalleista ja niiden ominaisuuksista. Tärkeimpiä ominaisuuksia Omagolle ovat helppokäyttöisyys ja luotettavuus. 

Omagon autot voidaan jakaa sähköautoihin ja bensa-autoihin.  Tyypillisimmät polttomoottorikäyttöiset yhteiskäyttöautot ovat Volkswagen Poloja ja Toyota Yariksia. Sähköautoissa Nissan Leaf ja VW e-up. Nämä kaikki esitellyt automallit ovat vaihtoehtoja taloyhtiöihin, toimistohotelleihin ja yrityksiin. Alueauto-valikoimassa ei tällä hetkellä ole sähköautoja.

Volkswagen Polo

Tällä automallilla on pitkä historia. Ensimmäinen VW-Polo malli on tullut markkinoille vuonna 1975. Auto oli tuolloin Audi 50 sisarmalli. Omagolla on käytössään monta 6 sukupolven VW Poloa. Moni mieltää Polon pieneksi autoksi, mutta näissä on auton kokoluokkaan nähden yllättävän isot sisätilat. Autoista löytyy 75 hevosvoimaa ja väriltään autot ovat Omagolla valkoisia. Volkswagenin vahvuus on se, että hallintalaitteet ovat helppokäyttöisiä ja uusi käyttäjä oppii ja löytää nopeasti, mistä mitäkin tapahtuu.

Toyota Yaris

Automaattivaihteiset uuden sukupolven Yarikset ovat olleet tykättyjä autoja etenkin Alueauton käyttäjien keskuudessa. Vuonna 2019 julkaistu Yaris XP210 automalli on valittu vuoden 2021 autoksi Euroopassa. Tämän lisäksi auto sai täydet viisi tähteä NCAP -kolaritesteissä. Omagolla Yariksia on myös itsestään lataavana Hybrid-mallina.

Toyota Corolla

Uutena mallina Omago on lisännyt Alueautovalikoimaan hieman isompia farmarimalleja, jotka soveltuvat paremmin pitkän matkan varauksiin. Kaikki Omagon Corollat ovat touring-mallisia itselataavia Hybridejä. Toyota kestää hyvin Suomen talviolosuhteita ja soveltuu täten hyvin yhteiskäyttöautoksi. Toyotaa Corollaan pystyy luottamaan.

Toyota Proace

Pakettiautoja Omagolta löytyy Helsingistä. Omagon mallistossa Proace on L2 eli pitkä malli. Se toimii erinomaisesti tavarankuljetuksessa. Autossa on ominaisuutena smart cargo, eli läpilastausluukku. Apukuljettajan penkin alta saa aukaistua luukun, joka mahdollistaa 3,9 metriä pitkien tavaroiden kuljettamisen. Kuormatila on huikeat 6,6 kuutiota.

Nissan Leaf – sähköauto

Tämä toisen sukupolven sähköauto on varmatoiminen  ja sopiva arkikäyttöön. Autoa on valmistettu jo vuodesta 2011 saakka. Auton maksimikantama on 285 km. Talviaikaan kovalla pakkasella realistinen kantama on 150 km. Omagolla Nissan Leafeja on useissa taloyhtiöissä, joissa lataus tapahtuu paikalle asennetulla laturilla. Nissan Leafia mainostetaan tilavana  perheautona. Nissan Leafissa auton latausluukku on auton etuosassa. Autoa voi ladata Type 2 laturilla tai CHAdeMo pikalaturilla.

Volkswagen e-Up – sähköauto

Tämä pienen kokoluokan sähköauto toimii erinomaisesti yhteiskäytössä. Auto on parhaimmillaan kaupunkiajossa. Matalan painopisteen ansiosta e-Upilla kyyti on tasaista verrattuna saman kokoluokan polttomoottoriautoihin. Tämä automalli tullaan korvaamaan 2023 aikana Volkswagenin ID.1 mallilla. Siitä saamme Omagon käyttäjille varmasti toimivan kaupunkisähköauton.

Omagolla on myös paljon muita automalleja, joita asiakkaat ovat halunneet taloyhtiöiden ja yrityksien käyttöön. Sopimusasiakkaat saavat Omagolta halutessaan tarjouksen mistä tahansa automerkistä ja -mallista. Omagolta löytyy yllämainittujen merkkien lisäksi muun muassa Tesla- ja Seat-merkkisiä autoja.