Katsaus Omagon vuoteen

Vuoden 2022 ensimmäinen puolikas on elettyä elämää ja toinenkin puolikas on startannut tovi sitten. Ensimmäisen puolikkaan aikana tapahtui maailmalla paljon ja vaikutuksia tulemme näkemään vielä pitkään. Globaali epävarmuus sekä kiihtynyt inflaatio on vaikuttanut ihmisten ostovoimaan ja mietimme entistä tarkemmin kulutustottumuksiamme ja -valintojamme niin taloutemme kuin arvojemme pohjalta.

Autoilu muuttuu muiden muutosten mukana

Auton omistaminen ja ylläpitäminen on kallista – joskin monelle suomalaiselle välttämätöntä. Yleiset hintojen nousut näkyvät hyvin konkreettisesti autojen omistajien kukkaroissa. Moni on varmasti viime aikoina pohtinut auton omistamisen välttämättömyyttä, auton käyttövoimaa tai ylipäätään tarvetta autoiluun. Monet ihmiset voivat hoitaa liikkumisensa kävellen, pyöräillen ja julkisilla liikennevälineillä. Kesälomareissuille, kauppareissuille tai vaikkapa luontoretkelle mentäessä voi taas vuokrata vaikkapa taloyhtiön yhteiskäyttöauton ja hoitaa autoilun sillä edullisesti, helposti ja ilman auton omistamiseen liittyviä velvoitteita ja vastuita.

Yhteiskäyttöautojen suosion kasvu

Omagon tarjoaman yhteiskäyttöautopalvelun suosio ihmisten keskuudessa on kasvanut merkittävästi verrattuna vuoteen 2021. Autoja on toimitettu runsaasti uusille asiakkaille niin taloyhtiöihin kuin katujen varsille. Touko-heinäkuun aikana 2022 yhteiskäyttöautoja on ollut asiakkaidemme käytettävissä noin 60% enemmän kuin vuonna 2021 samana ajankohtana. Samaan aikaan, kun automäärä on kasvanut runsaasti, on myös autokohtaiset käyttöasteet kasvaneet. Autokohtainen kuukausittainen varausaika on kasvanut vuoden takaiseen verrattuna 58% ja autokohtainen käyttäjämäärä 51%.

Omago nyt ja tulevaisuudessa


Omagon kaltaiselle oman auton omistamisen vaihtoehdolle on voimakkaasti kasvavaa kysyntää taloyhtiöissä sekä kaupungeissa. Palvelemme jo taloyhtiöitä, yrityksiä ja kaupunkien asukkaita ympäri Suomen 23 eri paikkakunnalla lähes 250 auton voimin.

Kehitämme palveluamme edelleen, jotta mahdollisimman moni voisi hyödyntää yhteiskäyttöautoja arjessaan. Palvelumme kehittämisessä ovat asiakaspalautteet olleet tärkeässä roolissa ja haluan kiittää asiakkaitamme aktiivisuudesta palautteiden suhteen.

Joel Virpi
Toimitusjohtaja
Omago Oy