Omago yhteiskäyttöautojen käyttäjät meren rannalla

Maailman helpoin autovuokraamo

Mitä se tarkoittaa? Kenelle autoja vuokrataan? Mihin tarpeeseen autoja vuokrataan?

Mielikuva autovuokraamosta

Autovuokraamo sanasta tulee helposti mieleen vastaanottotiski, johon jonotetaan. Jonotuksen jälkeen jätät vuokraamolle luottokorttisi tiedot mahdollisia vahinkotilanteita varten. Täytät tiedot tarvittavat tiedot, henkilöllisyytesi varmistetaan ja sinulle kaupataan mahdollisesti lisäturvaa, jolla voit saada omavastuun pienemmäksi. 

Perinteinen käyttötapaus

Olet mahdollisesti varannut auton jo päiviä tai viikkoja ennen tarvettasi ja ottanut sen useaksi päiväksi kerrallaan, vaikka tarve olisi käyttää sitä muutamana päivänä. Auto löytyy etsiskelyn jälkeen pysäköintialueelta ja se on malliltaan se mitä varasit tai vastaava.

Keitä ovat ihmiset joiden tarvitsee vuokrata autoa? Ensimmäisenä monelle mieleen tulee lomamatka tai työmatka. Ollaan kohteessa joka on kaukana kotoa. Yli 40% autonvuokraamistapahtumista alkaa lentokentältä.

Nykyaikainen autonvuokraus

Onko tämä maailman helpointa autonvuokraamista? Mitä muita vaihtoehtoja autonvuokraamiselle löytyy? Auton voi tätä nykyä vuokrata helpomminkin. Tarjolla on palveluita, joissa auton saa varattua puhelimella tai tietokoneella. Henkilöllisyys vahvistetaan pankkitunnuksilla tai kuvaamalla ajokortti.

Autonvuokrausmarkkina kasvaa vauhdilla

Euroopan autonvuokrausmarkkinan koko on tällä hetkellä noin 12 miljardia. Autonvuokrausmarkkinan odotetaan kasvavan noin. 5-11% vuosivauhdilla. Aina vuoteen 2028 saakka. Teknologian kerrotaan olevan kasvua vauhdittava tekijä. Autonvuokraus on muuttumassa koko ajan siihen suuntaan, että aikaisemmin mainittu mielikuva tiskistä ja henkilökunnasta tarkistamassa vuokraajien tietoja, hiipuvat pikkuhiljaa pois ja tilalle tulevat helpot ja vaivattomat tavat vuokrata autoja ilman yhtään ihmiskontaktia.

Yhteiskäyttöautomarkkina

Yhteiskäyttöautomarkkinan koko on autonvuokrausmarkkinaa pienempi.  McKinseyn Snapshot of the European Car-sharing market mukaan Yhteiskäyttöautomarkkinan arvioidaan olevan Euroopassa 3 Miljardia. Sen odotetaan kuitenkin kasvavan 5 Miljardiin euroon vuoteen 2030 mennessä.

Yhteiskäyttöautot toimivat monella eri tavalla

Yhteiskäyttöautomarkkina pitää sisällään P2P, Free-Floating, Station based toimintamallit. P2P, eli vertaisvuokrausmallissa voit vukorata autoa vaikka naapuriltasi. Naapurin on täytynyt listata auto johonkin P2P sovellukseen, josta muut näkevät auton varauskalenterin. Free-Floating, eli vapaasti kelluvassa mallissa autot on sijoitettuna suurkaupungin alueelle ja niillä voi ajaa A-B matkoja. Kotialueena toimii siis koko kaupunki. Free-Floating autoilla voi tehdä myös pidempiä reissuja, mutta autolle ei ole asetettuna palautusaluetta tai paikkaa.  Station based eli asemaperustaisessa mallissa autoilla on jokin tietty paikka. Joissakin malleissa auton vai ajaa asemalta toiselle.

Omagon tapa toimia

Omagon tämänhetkinen malli on lähimpänä Asemaperustaista mallia. Omagon mallissa autoille on asetettu kiinteä paikka taloyhtiön pihasta tai autolle on rajattu tyypillisesti 500m x 500m kokoinen alue, jonka sisältä löytyy yhteiskäyttöautoille sallittuja pysäköintipaikkoja. Omago autoilla ajo alkaa ja päättyy tälle sovelluksessa näkyvälle kotialueelle.

Omago on valinnut toimintamallikseen Round trip- ja paikka/aluekohtaisen mallin. Tässä ajatuksena on se, että Omagolla voi hoitaa satunnaisen autoilun tarpeen ilman omaa autoa. Omago on osa liikkumisen ratkaisuja yhdessä, kävelyn, julkisen liikenteen, taksin ja pyöräilyn rinnalla. Free-floating malli esimerkiksi on vaihtoehto julkiselle, taksille, pyöräilylle ja kävelylle. Mikäli halutaan lisätä kestävää liikkumista ja vähentää autojen määrää tämä ei välttämättä toteudu free-floating mallilla.

Miksi Omago haluaa olla maailman helpoin autovuokraamo? 

Omagolla on tavoitteena tarjota autoja vuokralle helpoimmalla mahdollisella tavalla. Käyttäjän tunnistautuminen tapahtuu digitaalisesti ja vuokraus hoituu helposti Omago-sovelluksella. Auton saa käyttöön läheltä ja ovien avaaminen hoituu samasta sovelluksella. Auton saa varattua minuuteissa käyttöön tarpeen synnyttyä. Tätä on maailman helpoin autonvuokraus.

Lataa äppi ja hyppää rattiin

Omagon malli soveltuu yhteiskäyttöautoiluun ja sillä voi hoitaa myös perinteisen autonvuokrauksen tarpeet. Omagon käyttäjänä lataat vain sovelluksen ja valitset sinulle sopivan käyttäjätason.

OMAGO BASIC, OMAGO PREMIUM tai OMAGO PRIVATE

UUTUUTENA BASIC joka laajentaa kohderyhmän kaikkiin autonvuokrausta tarvitseviin. Eli sinä joka olet lomalla, työmatkalla tai haluat olla hankkimatta toista autoa. Lataa Omagon sovellus ja katso saatavilla olevat automallit. Tee varaus heti alkavaksi tai kolmen päivän päähän.

PREMIUM on niille, joilla auton tarve on säännöllistä ja auto tarvitsee varata esimerkiksi pitkän ajan päähän. Saat kuukausimaksulla vakioidut hinnat ja varattua auton vaikka 180 päivää etukäteen

PRIVATE mallissa Omago auto löytyy taloyhtiösi pysäköintipaikalta. Kuukausimaksua ei ole. Maksat vain auton käytöstä. 

Mitä Omago on?

Omago on autovuokraamo puhelimessa, tienvarressa ja kotipihassa. Omago on maailman helpoin autovuokraamo.

Lähteet:

Car Rental Market Size, Share & Trends Analysis Report By Vehicle Type (Luxury Cars, Executive Cars, Economy Cars, SUVs, MUVs), By Application (Local Usage, Airport Transport, Outstation), By Region, And Segment Forecasts, 2021 – 2028 https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/car-rental-market

Car Sharing Market Size By Model (P2P, Station-based, Free-floating), By Business Model (Round Trip, One Way), By Application (Business, Private), COVID-19 Impact Analysis, Regional Outlook, Application Potential, Price Trend, Competitive Market Share & Forecast, 2021 – 2027 https://www.gminsights.com/industry-analysis/carsharing-market

McKinsey & Company Snapshot of the European car-sharing market https://www.mckinsey.com/features/mckinsey-center-for-future-mobility/mckinsey-on-urban-mobility/snapshot-of-the-european-car-sharing-market

Europe Vehicle Rental Market – Growth, Trends, Covid-19 impact, and Forecasts (2022 – 2027) https://www.mordorintelligence.com/industry-reports/europe-vehicle-rental-market