Pariskunta käyttää yhteiskäyttöautoa

Kesäauto Omagolta

Kesällä suomalaiset autoilevat keskimäärin enemmän kuin muina vuodenaikoina. Tähän vaikuttavat muun muassa kesälomat sekä Suomen ainutlaatuinen kesäsää. Kun kelit ovat kohdillaan ja lomien ansiosta ihmisillä myös enemmän aikaa, tehdään reissuja sekä lähelle että kauas. Moniin kesän reissuihin tarvitseekin autoa, sillä joko kohteessa tai sinne pääsemiseksi on auto lähes välttämätön tai kiistaton mukavuustekijä.

Lisääntynyt kotimaanmatkailu

Pandemia-aika on lisännyt Suomessa merkittävästi kotimaanmatkailua, mikä on osittain jäänyt suomalaisten kesälomasuunnitelmiin myös seuraaville kesälle. Tänäkin kesänä monen suomalaisen suunnitelmissa on suunnata erilaisiin kohteisiin ympäri Suomea. Erityisesti kesäajan lapinmatkailu on lisääntynyt, sillä onhan lapinkesä aivan ainutlaatuinen. Myös Itä-Suomi, Länsi-rannikko ja Ahvenanmaa ovat suosittuja kesälomien matkakohteita. Kotimaanmatkailu on ilahduttava trendi ja löytyyhän meiltä valtava määrä upeita ja ennennäkemättömiä kohteita!

Lähiseutumatkailu ja retkikohteet ihastuttaa

Sen lisäksi, että kesälomalla matkustetaan pidemmän matkan päähän tutustumaan eri paikkakuntien kesätekemiseen, tehdään paljon myös lähiseutumatkailua ja ulkoillaan oman paikkakunnan luontokohteissa. Tyypillisimmät kesäkaupungit Suomessa ovat varmasti Porvoo, Hanko ja Naantali. Näihin kaikkiin ajaa esimerkiksi pääkaupunkiseudulta alle kahdessa tunnissa, joten ne sopivat myös päiväretkikohteiksi. Näiden perinteisten kesäkaupunkien lisäksi varmasti jokainen Suomen kaupunki herää talven jäljiltä uudella tavalla henkiin ja tarjoaa omanlaisiaan kesäkokemuksia.

Myös luontokohteissa, kuten kansallispuistoissa, on paljon kävijöitä kesällä. Vaelluksille lähdetään kaupungista joko päiväseltään tai useammaksikin päiväksi teltan kanssa. Nuotipaikat ja vaellusreitit sijaitsevat usein kuitenkin sen verran kaukana kaupunkien toimivista julkisista liikenneyhteyksistä, että auto on lähes tulkoon pakollinen. Samalla autoon saadaan myös helpommin pakattua kaikki reissuun tarvittavat tavarat mukaan.

Kesällä hyödynnetään myös muita liikkumismuotoja

Vaikka kesäisin tehdään paljon autolla retkiä sekä lähelle että kauas, lisääntyy samalla myös muut liikkumismuodot, kuten pyöräily. Hyvien säiden ansiosta moni kaupungissa asuva siirtyykin kesäajaksi työmatkapyöräilyyn tai käyttää lyhyisiin siirtymiin kaupunkien omia kaupunkipyöriä. Pyöräilyn lisäksi myös jalan taitetut kilometrit lisääntyvät, sillä onhan aurinkoisella säällä mukavampi taittaa lyhyempiä matkoja kuin talven lumipyryssä. Tämän takia autoa ei välttämättä kuitenkaan tarvi kuin satunnaisesti ja auto seisookin pihassa yllättävän paljon.

Vaihtoehtoinen autoilu kesäaikana

Kesäaikana yksi järkevä vaihtoehto autoiluun on tietenkin Omago. Kun satunnaiset autoilun tarpeet hoitaa Omagolla, tarvitsee autosta maksaa vain silloin, kun sitä itse tarvitsee. Valikoimasta löytyy myös varmasti aina sinun reissuasi parhaiten palveleva automalli. Koska Omagolla huolehditaan autojen huolloista, veroista, vakuutuksista sekä siisteydestä, voit sinä nauttia kesästä paljon huolettomammin ja toteuttaa parhaimmat kesäreissu-unelmat!